Salāti, kas paši prasās uz galda katru nedēļu: gan vakariņām, gan svētku galdam – “Karuselis” vienmēr ir īstajā vietā

Salāti “Karuselis”: garša, kas iegriež jūsu ikdienu un svētkus. Tie neprasa pusi dienas pie plīts un neietekmē meklēt eksotiskas sastāvdaļas, taču to garša ir īsta vienkāršības burvība.

Es gatavoju tos vakariņām darba dienās, kad nav daudz laika, un ar lepnumu lieku svētku galdā.

Kāpēc “Karuselis”? Jo tajos viss griežas: sulīgs tomāts, maiga šķiņķis, pikants siers un tas kraukšķīgais akcentiņš, kas padara katru kumosu īpašu. Šie ir ātri pagatavojami salāti, ko nebūs kauns piedāvāt viesiem.

PAGATAVOŠANAS VEIDS

Tātad, ķeramies klāt. 150 gramus šķiņķa sagriežam kubiciņos.

2 tomātus sagriežam kubiciņos; man šodien cherry tomāti, apmēram 100 g. Ja tomāti ir pārāk sulīgi, izņemiet sēklu daļu — es vienkārši nokāšu tos caur sietu.

Lasi vēl: Tos dievina skudras: nekad nestādiet šos populāros augus pie mājas

Pagatavojam grauzdiņus — klaipiņu sagriežam kubiciņos. Starp citu, grauzdiņus var nopirkt arī gatavus. Pannā ielejam nedaudz augu eļļas, apmēram 1 ēdamkaroti, un cepam, maisot, līdz zeltaini brūni.

Salātam sagatavojam bļodu: liekam šķiņķi, tomātus un 100 gramus siera, ko sarīvējam rīvītē. Pievienojam majonēzi. Es gatavoju mājas majonēzi: burciņā ielieku 150 ml augu eļļas, iemaisu 1 olu un blenderēju apmēram 30 sekundes līdz sabiezē.

Pēc tam pievienoju sāli, cukuru, 1 tējkaroti citrona sulas un 1 tējkaroti sinepju un vēlreiz sablendēju. Izspiežu caur ķiploku spiedi vienu ķiploka daiviņu. Pasniegšanas brīdī pievienojam grauzdiņus un samaisām. Mazliet atstājam arī dekorēšanai.

Sastāvdaļas

Panākumu atslēga — vienkāršībā un produktu kvalitātē. Nekas lieks!

Šķiņķis – 150 g (ņemiet labu, bez lieka tauku daudzuma)

Siers – 100 g (ideāli derēs “Krievijas” vai cits ciets siers)

Tomāts – 2 vidēji (vai sauja cherry tomātu, apmēram 100 g)

Grauzdiņi – pēc garšas (var gatavus, bet mēs pagatavosim paši!)

Ķiploks – 1 daiviņa (pikantam akcentam)

Mājas majonēzei (mūsu īpašais knifs!):

Augu eļļa – 150 ml (bez smaržas)

Ola – 1 gab. (svaiga, istabas temperatūrā)

VIDEO:

Sāls – 1/3 tējkarotes

Cukurs – 1/4 tējkarotes

Citrona sula – 1 tējkarote

Sinepes – 1 tējkarote

Padomi salātu pagatavošanai

Pārbaudiet garšu pirms majonēzes pievienošanas. Pirms visu salātu sajaukšanas, nogaršojiet – varbūt gribēsies pievienot nedaudz vairāk sāls vai ķiploka.

Eksperimentējiet ar sastāvdaļām. Šķiņķi var aizstāt ar vārītu desa vai pat vistas fileju. Sieru var izvēlēties ar izteiktāku garšu. Dažkārt pievienoju nedaudz smalki sakapāta dillē.

Pasniegšana ar akcents. Salāti, kas sakrauti kalniņā un pārkaisīti ar zeltainiem grauzdiņiem, izskatās ļoti efektīvi!

Laika taupīšana. Ja nav laika gatavot mājas majonēzi, izmantojiet labu veikala variantu. Bet ticiet man — mājas majonēze ir pilnīgi cita pieredze.

Salāti “Karuselis” — tas ir gadījums, kad no minimāla produktu daudzuma rodas maksimāla bauda. Tie ir sulīgi, sātīgi, ar patīkamu kraukšķi un neticami harmonisku garšu. Tie nekad neapnīk, jo tajos nav nekā lieka. Noteikti pamēģiniet pagatavot — un tie kļūs par jūsu iecienītāko recepšu krājuma daļu, gan ikdienā, gan svētkos.

Gribēju jau izmest netīros dvieļus, bet tad uzzināju, kā tos mazgā vācieši; tagad dvieļi ir kā jauni

 

Noderīgi padomi

Biezpienu vienmēr izberzu caur sietu — mana cepšana sanāk daudz maigāka un garšīgāka.

Ja nav gaļas āmuriņa, to var saplucināt ar naža aizmugurējo pusi; jebkura gaļa — cūka vai liellops — tā sanāk vēl labāk.

Līdzīgā veidā, gatavojot kārtainās mīklas, sakuļot sasalušo eļļu ar miltiem, izmantojiet dakšiņu — eļļa neizkusīs no roku siltuma.

Ja kārtainajai mīklai pievieno 1 ēdamkaroti 9% etiķa, tas palielina miltu sastrēgumu un gatavajā izstrādājumā būs vēl vairāk kārtu.

Lasi vēl: Iemetiet foliju veļas mašīnā: uzzināju, ka visu mūžu esmu mazgājusi drēbes nepareizi- tagad viss spīd pat bez pulvera

Lai jums labi garšo!